🎯 Katılımcıları hareketlendirmek, kaynaşmalarına katkı sunmak ve katılımcıların motivasyon ve enerji düzeylerini yükseltmek.
👨👨👦 En az 12-15 kişilik bir grup ile uygulanabilir. İdeal sayı 25-30 kişi & Her türlü hedef kitle ile uygulanabilir. 7-8 üstü katılımcılar ile uygulanması önerilir. Hareketlendiricideki eylemler dikkate alınmak kaydıyla engeli bulunan bireylerle de uygulanabilir
⏰Grup büyüklüğüne göre değişkenlik göstermekle birlikte en az 8-10 dakika
✂️ -
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
Herkesin dahil olduğu büyük bir çember oluşturulur. Herkesin sağındaki veyasolundaki ile ikili bir grup olması istenir. Bu iki kişi, yüz yüze bakarak bildiğimizTaş-Kağıt-Makas oyununu oynar. Bu oyun şu şekildedir: Her iki taraf da bir eliniyere paralel olarak sabit bir şekilde tutar ve her iki taraf da aynı anda 1, 2, 3 diyesayarlar. Saydıkları sırada diğer elleri yumruk halinde yere paralel tuttukları elinüstüne aynı anda gelir. 3 sayısı sayıldığında, yumruk olarak sallanan el diğerparalel elin üzerinde Taş ya da Kağıt ya da Makas şeklini alır. Taş, Makas’ı (kırar)yener; Makas Kağıdı (keser) yener; Kağıt da Taşı (sarar) yener. Aynı şey seçildiği –beraberlik olduğu- takdirde, oyun galip taraf belirlene kadar tekrarlanır.
Bu oyunda ikili gruplarda kaybeden tarafın, galip olan tarafı tezahüratlar iledesteklemesi kuraldır. Tezahürat yüksek sesle, can-ı gönülden adeta fanatik birfutbol taraftarı gibi içten ve gürültülüdür. Bu sırada taraftarın desteklediği ( galipolan ) taraf, çemberden diğer galip tarafları bularak onlar ile müsabaka/maçyapar. Her seferinde yenilen kişi ve onu yenilinceye kadar desteklemiş olantaraftarlar; galip olan taraftarı destekleyerek turnuvasına devam eder. Finalmüsabakası son iki kişi arasında ve onları can-ı gönülden destekleyentaraftarlarının tezahüratları ile neticelenir ve galip kişi ve tüm katılımcılar tek vücutolarak galibiyeti birlikte kutlarlar.
✏️ Anonim